Toiduvalik mõjutab otseselt jämesoolevähi riski

Jämesoolevähk on üks levinumaid vähivorme ja statistika on halastamatu: haigestutakse järjest sagedamini ja haigestuvad järjest nooremad.

NB! Tänastel kolmekümneaastastel on:

  • 4 x suurem risk haigestuda elu jooksul rektaalvähki kui on nende vanematel
  • ja 2 x suurem risk haigestuda käärsoolevähki kui nende vanematel.

Üks kindel faktor, mis seda riski dramaatiliselt mõjutab on meie toiduvalik.

See valik kas toidab või näljutab meie soolestiku mikrofloorat – sedasama võimsat armeed, mis meie immuunregulatsiooni võimekusse igapäevaselt mitmel rindel panustab.

Seos vähi tekke ja soolestiku mikrofloora seisundi vahel on vaieldamatu.

Millega me oma soolefloorat rõõmsana hoiame?

Loomulikult kiudaine ja polüfenoolsete ühendite abil. Just värviküllane kiudainerikas toit on see, mida me rohkelt sööma peame, et iseennast ja oma soolestiku ökosüsteemi õnnelikuks teha.

Kiudainevaene rafineeritud, manipuleeritud, toitainetest tühjaks tõmmatud kräpp on see, millest me hoiduda tahame.

Niisiis: kas subsideerime haigust või prioriteerime tervist?

Valik on meie!