Kroomi defitsiit on laialt levinud probleem ning eriti suur oht kroomipuuduse tekkeks on just sportlastel, diabeetikutel, rasedatel ja eakatel.
Kroomi defitsiit toob kaasa insuliini funktsiooni halvenemise kõrgema kolesteroolitaseme, pärsitud valgusünteesi ja energiatootmise ning soodustab II tüüpi diabeeti, ateroskleroosi jms. südamehaigustesse haigestumist.
Suhkru ja rafineeritud toitude rikas menüü ainult süvendab probleemi, kuna need toidud on ise kroomivaesed ning suurendavad ka kroomi kadu uriiniga.
Ka tänapäeval nii sagedaseks kujunenud tujukõikumised, ärevus ja paanikahood saavad tihti alguse just valede toiduvalikute mõjul üles-alla hüplevast veresuhkrust. Viimane määrab suuresti ära meie närvisüsteemiga toimuva, niisiis polegi ime, et kroomipuudus loob muuhulgas tausta ka mustade mõtete, meeleoluhäirete ja neuroloogiliste kaebuste tekkimiseks.
Parimateks kroomi allikateks on pähklid, täisteratooted, liha, pärm, puu- ja köögiviljad. NB! Toidu rafineerimine eemaldab suure osa kroomist.
Tee glükohemoglobiini analüüs ja vaata, mida sinu kolme kuu veresuhkrutase näitab. Loe rohkem siit.
Kui tunned, et vajad toetust toidulisandi näol, siis oled teretulnud tutvuma hea biosaadavusega tootega siin.