Väldi rasvase ja happelise toidu küpsetamist fooliumis!

Jõulupidude ja rikkalike pidusöökide aeg on saabumas!

Tuletame siis meelde, et uuringute põhjal tõstab fooliumis küpsetamine punases lihas alumiiniumi sisaldust 89-378% ja linnulihas 76-215%.

Ka kala pole alumiiniumi eest kaitstud. Mida rasvasem või happelisem on fooliumisse pakitud toit, seda suurem alumiiniumi lekkimise oht. Uuringuga saad tutvuda siin.

Alumiinium on neurotoksiline kergmetall, mis kahjustab närvirakke. Ajus kuhjuva alumiiniumi ja Alzheimeri tõve vahelistest seostest oleme vast kõik kuulnud.

Aga see pole veel kõik. Alumiiniumi näol on tegu ka metalloöstrogeeniga, mis mõjutab endokriinsüsteemi, tekitades hormonaalset tasakaalutust.

Lisaks võistleb alumiinium kaltsiumiga raku retseptorkohtade pärast ning takistab seeläbi kaltsiumi imendumist. On leitud rohkelt seoseid alumiiniumi ja hõrenevate luude vahel.

Loomulikult ei satu alumiinium inimkehasse vaid fooliumist:) Seda ohtlikku metalli leidub kõikjal meie ümber, alates kosmeetikast, deodorantidest, ravimitest-vaktsiinidest, lõpetades toidunõude, alumiiniumpurkide ja keskkonnaga.

Miks peaksime oma organismi alumiiniumikoormust siis veelgi kasvatama läbi teadmatusest tehtavate valikute?

Ei peagi! Tehkem teisi valikuid!

Lisalugemist: https://toitumistarkus.ee/plastpakenditesse-ja…