Madala rasvasisaldusega menüü toob kaasa languse testosteroonitasemes.

Mehed! Kui tahate säilitada head testosteroonitaset, sööge kvaliteetset rasva!

Ajakirjas The Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology avaldatud metaanalüüsi kohaselt vähendab madala rasvasisaldusega menüü meeste testosterooni taset 10–15%.

Madal testosterooni tase tõstab omakorda südamehaiguste, diabeedi ja Alzheimeri tõve riski. Testosterooni tase mõjutab otseselt meeste sportlikku jõudlust ning vaimset ja seksuaalset tervist.

Uuringutes pandi mehed esmalt kõrge rasvasisaldusega dieedile (40% rasva) ja viidi seejärel üle madala rasvasisaldusega dieedile (20% rasva), mis tõi kaasa keskmiselt 10-15% testosteroonitaseme languse. Madala rasvasisaldusega taimetoidumenüü tõi kaasa kuni 26% languse testosterooni tasemes.

Uuringutes leiti, et oliiviõlis, avokaados ja pähklites leiduvate monoküllastumata rasvade suur tarbimine võib suurendada testosterooni tootmist. Omega 6 polüküllastumata rasvadest nõrguvad taimeõlid võivad seevastu kahjustada rakkude võimet toota testosterooni. Seda põhjusel, et polüküllastumata rasvad, on tunduvalt altimad oksüdatsioonile, mis põhjustab rakukahjustusi.