Toitumisspetsialistid soovitavad üsna üksmeelselt toiduks tarvitada päris toitu. See on toit, mis on võimalikult naturaalne, ei ole läbinud keerulisi tootmisprotsesse ega sisalda pikka nimekirja keeruliste nimedega komponente. Miks? Peamiselt sellepärast, et organism vajab elutegevuseks toitaineid. Poolfabrikaatides ja tööstuslikult toodetud toidukaupades on toitaineid tavaliselt vähem järele jäänud kui päris toidus. Teiseks on neisse pahatihti lisatud mitmesuguseid […]
Kasemahl puhastab ja turgutab
Koos kevadega saabub võimalus turgutada oma talvest räsitud keha ja vaimu väärtusliku eliksiiriga – kasemahlaga. Põhjapoolsemad rahvad on läbi ajaloo oodanud kasemahla aega, et siis nugade ja ämbritega relvastatult metsa mahla koguma suunduda. See väärtuslik märjuke oli taassünni sümbol ja organismi tugevdaja uueks perioodiks. Talvel kogutud keemilistest saasteainetest pungil keha januneb vitamiinide ja antioksüdantide järele, […]
Väävlirikkad viljad aitavad võidelda nii väsimuse, kortsude kui vähkkasvajatega
Taevalikult tervislik šokolaadikreem
Kas tahad šokolaadikreemi, mis ei sisalda rakke kahjustavaid transrasvu, kudesid hapestavat valget suhkrut, kahtlasi emulgaatoreid ja lisaaineid? Kui jah, siis haara härjal sarvist ja valmista kreem ise. Seda hõrku magustoitu võid süümepiinadeta süüa nii ise kui anda lastele. Nii saad ühendada nauditava maitseelamuse ja tervisliku toidu.
Kurkum – päikesekarva hõrk tervendaja
Kas tead, milline taim kuulub maksapuhastuse raskekahurväe etteotsa? Soovid lugeda, kuidas kaitsta end rinna- ja käärsoolevähi eest, leevendada autoimmuunhaigusi ja langetada keha põletikutaset? Kui jah, siis on alljärgnev info just sinu jaoks. Kuigi kurkum tundub nime poolest olevat pigem tegelane mõnest võõramaisest muinasjutust, on tegu hoopis põneva lõunamaise vürtsiga, mida ka eestlastel võõrastada ei tasuks. […]