Praegu on punapeedi hooaeg. Just nüüd on need nii mahlased, et lausa patt oleks neid mitte süüa. Punapeedi headest omadustest oli pikalt juttu ühes varasemas artiklis “Kuidas ammutada elujõudu punapeedimahlast”. Siinkohal inspiratsiooniks veel üks puhastava joogi retsept.
Tervistava joogi põhikomponentideks on peedi- ja hapukapsa mahl, joodavuse parandamiseks võib lisada pisut vett. Huvitav on katsetada erinevaid maitseid, lisades joogile teisi köögivilju, puuvilju või marju. Inimkatsetele tuginedes julgen soovitada järgmisi:
- porgand
- õun
- varsseller
- ingver
- marjad, näiteks mustsõstar, astelpaju, mustikas
- kurk
- arbuus
Mahla on kõige mõnusam valmistada aeglase mahlapressiga, kuid ega ilma selleta jook tegemata jää. Õnneks on hästivarustatud kauplustes müügil Kadarbiku talu peedimahl ja peedi-porgandimahl (ostmisel tuleb vaid hoolikalt säilivusaega jälgida, kuna mahlad on säilitusaineteta, siis on realiseerimisaeg küllalt lühike).
Kui kodus leidub blender või saumikser, siis saab teha puhastava toimega smuuti. Selleks tuleb blenderi/mikseriga esmalt koos vähese veega püreestada hapukapsas (kui maitseb, siis veel ka õun ja peotäis marju vms) ning lisada siis meelepärases koguses Kadarbiku peedimahla ning soovi korral törts maitsestamata jogurtit. Terviseks!