Supermõnus valgu- ja kiudainerikas magus amps

Koostisosad:

  • 2 õuna, jämedalt riivitud ja liigne mahl välja pigistatud
  • 1 õun, väikesteks kuubikuteks lõigatud
  • 250 g kõrge valgusisaldusega(!) Kreeka jogurtit
  • 3 muna
  • 50 g sulatatud võid
  • 120 g täistera kaerajahu
  • 130 g täistera kaerahelbeid
  • 2 tl Tseiloni kaneeli
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ tl söögisoodat
  • Näpuotsatäis soola
  • 60 g vedelat mett
  • 1 tl vanilliekstrakti (valikuline)
  • 1 suurem peotäis armastust ❤️

NB! Kui tahad krõmpsumat/valgurikkamat ampsu, lisa segusse ka suurem peotäis lemmikpähkleid ja/või seemneid.

Valmistamine

  • Kuumuta ahi 180 °C-ni (ventilaator režiimil)
  • Määri ja vooderda tavaline koogivorm (umbes 900 g)
  • Vahusta kausis jogurt, munad, sulatatud või, mesi ja vanill, seejärel sega hulka riivitud õun.
  • Eraldi kausis sega kaerajahu, kaerahelbed, kaneel, küpsetuspulber, söögisooda ja sool
  • Sega kuivsegu vedela segu hulka, kuni need on ühtlaselt segunenud
  • Sega ettevaatlikult hulka tükeldatud õun, vala vormi ja silu pealt siledaks.
  • Küpseta 50–55 minutit, kuni kuldpruun ja tikk tuleb koogist puhtalt välja (kata pealt, kui pealt liiga kiiresti pruunistub)
  • Jahuta vormis 10 minutit ja seejärel tõsta restile täielikult jahtuma.
  • Lõika 9 tükiks (ca 9 g valku tüki kohta)

Säilitamine:

Hoia õhukindlas anumas kuni 3 päeva toatemperatuuril, eeldusel, et see sul õnnestub:) või 5 päeva külmkapis. Säilib sügavkülmas kuni 3 kuud – lõika enne külmutamist viiludeks ja sulata vastavalt vajadusele üksikud tükid.

Nautigem!