Värvidest, polüfenoolsetest ühenditest (loe: tervisest) ja elurõõmust pakatav salat õunte, granaatõuna ja pähklitega! Sobib nii novembri lõppu kui jõuluaega!
Särtsakas salat sisaldab värskeid rohelisi õunu, mahlaseid granaatõunaseemneid, krõmpsuvaid pähkleid ja vürtsikat kastet. Täiuslik segu pidulikest maitsetest ja tekstuuridest.
Salat:
- 5 tassi rohelist (beebipinat, Rooma salat, rukola vms)
- 1 granaatõuna seemned
- 1 punane õun, õhukeselt viilutatud
- 1 roheline õun õhukesteks viiludeks
- 1/2 tassi kuivatatud jõhvikaid
- 1/2 tassi murendatud kitsejuustu (või fetat)
- peotäis pistaatsiapähkleid või kreeka pähkleid, röstitud
- 1 väiksem õhukeseks viilutatud punane sibul
Kaste:
- 1/4 tassi (ca 60ml) neitsioliiviõli
- 2 spl palsamiäädikat (või granaatõunaäädikat lisamaitse saamiseks)
- 1 spl mett (või vahtrasiirupit)
- 1 tl Dijoni sinepit
- Sool ja pipar, maitse järgi
Sega väikeses kausis oliiviõli, palsamiäädikas, mesi, Dijoni sinep, sool ja pipar. Maitse ja maitsesta vastavalt vajadusele.
Alusta salati valmistamist suures salatikausis rohelise põhjaga. Laota granaatõunaseemned, õunaviilud, kuivatatud jõhvikad ja punane sibul ühtlaselt rohelise peale. Puista peale murendatud kitsejuustu ja röstitud pähkleid, et lisada tekstuuri ja maitset.
Nirista kaste salatile vahetult enne serveerimist. Loksuta õrnalt, et kõik koostisosad oleks kaetud, või serveeri kaste eraldi, et sööjad saaksid seda soovi korral lisada.
Piduliku hõngu saamiseks kaunista enne serveerimist täiendavate granaatõunaseemnete või puista peale värsket peterselli.
Mõtle häid mõtteid ja naudi tänuga!:)