Kas tahaksite teha keelt allaviivat jäätist, mis sisaldab tavajäätisele vastupidiselt rikkalikult vitamiine-mineraale, on rasva-, valge suhkru, piima- ja sojavaba, võitleb vabade radikaalide vastu ja on ilma ühegi värv- ja lisaaineta? Ja mis veel tähtsam, valmib vaid sekunditega?
Aga proovige siis ometi seda toortoidusõprade retsepti, mis koosneb vaid neljast ainest: banaanidest, maasikatest (vaarikatest), vaniljest (tõelisest, mitte alumiiniumit sisaldavast purgipulbrist) ja kaneelist. Kuna maasikatega on praegu veel pisut kitsavõitu, võite vabalt kasutada ka külmutatud marju.
Tehke nii: pange blenderisse 5-6 banaani ning lisage sinna ka paar sügavkülmast võetud ja eelnevalt ratasteks lõigatud banaani – need annavad jäätisele tõesliselt vaimustava konsistentsi. Pange blenderisse ka ühe vaniljekauna sisu ja maitse järgi orgaanilist Tseiloni kaneeli (nt. 1 tl). Segage! Seejärel kallake saadud segu blenderist välja ja pange sinna kausitäis maasikad (vaarikad, mustsõstraid, mustikaid jms). Blenderdage sametiseks kreemiks.
Segage kaks kreemi kaunis kausis õrnalt ja õhuliselt kokku, et kollase kreemi seest paistaksid hõrgutavalt punased triibud. Kaunistage marjadega!
Kes rasvasema maiusega harjunud on, võib jäätisesse ilma süümepiinadeta paar lusikat kookosrasva segada. Kookosrasval on teatavasti rasvasulatav toime.
Nautige ise ja kutsuge lapsed ka sööma. Olge valmis tormijooksuks 🙂
Jäätise valmistamise protsessi saate jälgida siit: http://tv.greenmedinfo.com/raw-vegan-ice-cream-only-4-ingredients/