Milliste ainetega toidutööstuses tänapäeval toite tembitakse, seda võime kõik kenasti pakenditelt lugeda. Seda muidugi juhul, kui silm seletab ja kõik E-ained kenasti nime- ja nägupidi peas on. Kui palju me aga teame sellest, millest need E-ained tegelikult toodetud on? Kui palju oleme kuulnud nende kõrval- ja koostoimetest? Kas teame vältida lisaained, mis astmahaigele lähedasele suure tõenäosusega probleeme tekitavad? Kas oleme teadlikud, milline sünteetiline molekul toidus võib üleannustamisel hulgiskleroosi sümptomeid mimikeerida? Kas oleme kohanud toidupakendil hoiatust selle kohta, et soolehaiguse korral peaks seda või teist E-ainet kindlasti vältima, kui me just tõvesümptomite tugevnemist ei soovi?
Toidus leiduvatele kehavõõrastele ainetele pühendatud loengus tuleb juttu:
– e-ainete ja toidu töötlemisel tekkivate ühendite ning erinevate terviseprobleemide omavahelistest seostest
– mis on toksiline sünergism ja missugused riskid selle nähtusega kaasnevad
– millele toidupoes toodete silte uurides tähelepanu pöörata: vaatleme, kui selgelt on toodete sisu pakendil märgistatud
– erinevate pakenditega (plastpakendid, konservid, ühekordsed nõud, foolium, töödeldud paberpakendid jt.) kaasnevatest ohtudest
Räägime ka ohututest alternatiividest, mille abil me oma toidulauda riskantsetest kemikaalidest säästa saaksime.