Looduslike taimede hulgast tasub otsida nii vitamiinilisa kui tõhusat kõhutäidet. Tundub uskumatu, kuid mitmed umbrohud, mis koduaias nuhtluseks, võivad meie toidulauda oluliselt täiendada.
Milleks süüa kalleid toidulisandeid, kui samu aineid sisaldavad taimed on koduaiast või aasalt omast käest võtta. Peale selle on kõik loomulik-looduslik organismile kergemini omastatav kui tööstuslikult toodetud tugevalt töödeldud asendaja. Sellepärast teemegi seekord juttu enamlevinud umbrohtudest – naadist, võilillest ja nõgesest.
Õpitoas räägime ja näitame:
- milliseid taimi tasub kasutada
- kuidas nad meie organismile kasulikud on
- kuidas neid toidu tegemiseks ette valmistada
- milliseid maitsvaid toite neist teha annab
Skeptikute veenmiseks toimub kohapeal valmistatud umbrohutoitude degusteerimine. Ühistöös valmib isuäratav söömaaeg:
- sametine nõgesesupp
- naadi-kapsa plaadipirukas
- kartul-redisesalat võilillenupsudega
- kuuseokka-maasikasmuuti
Muidugi saab iga osaleja retseptid koju kaasa.