Roheline smuuti on tõeline tervise ja elujõu allikas. Kogenud smuutimeistri käes valmib see vaid loetud minutitega. Olgu kohe öeldud, et need rohelise smuutid, millest siin juttu on, ei pea alati olema värvilt rohelised. Küll aga sisaldavad need alati mitmesuguseid värskeid taimseid komponente.
Smuuti ei ole janujook, vaid toit, mis varustab sind eluks vajalike toitainetega. Üks kosutav smuuti võiks olla igas päevas – see on meeldiv moodus tarbida tervisele kasulikke köögi- ja puuvilju, mida eestimaalaste menüüs pahatihti napib. Smuutid sobivad imehästi energiat andvaks hommikueineks, maitsvaks magustoiduks või vitamiinirikkaks vahepalaks. Peale selle aitavad smuutid vähendada terviseriske ja toetavad keha loomulikke tervenemisprotsesse.
Roheliste smuutide õpituba annab vastused mitmetele küsimustele:
- mille poolest erineb roheline smuuti värskeltpressitud toormahlast, piimakokteilist või jogurtijoogist
- millist kasu saab inimene smuutide joomisest
- milliseid komponente tasub smuutis kasutada ja kuidas neid mõistlikult omavahel kokku sobitada
- millist köögitehnikat jt abivahendeid smuutide valmistamiseks tarvis läheb
- millised on smuutimeistri salanipid, mis teeks smuutitegemise lihtsamaks ning tulemuse maitsvamaks
- kuidas innustada perekonnaliikmeid (eriti lapsi) smuutisid tarbima
Õpitoas valmistame ja degusteerime 4 erinevat smuutit:
- smuuti algajatele (laste lemmiksmuuti)
- toitev hommikusöögismuuti
- vürtsikas köögiviljasupi-smuuti
- organismi puhastav smuuti
Õpitoas osalejad saavad vajalikud teadmised, oskused ja retseptid oma igapäevamenüü rikastamiseks roheliste smuutidega. Lisaks sellele inspiratsioone ja innustust, et hommepäev uue, tervisliku harjumuse juurutamisega pihta hakata.