Kirjeldus
Moringa Oleifera on taim, mis oli kuulus juba 4000 aastat tagasi ja seda ennekõike tänu tema mitmekülgsete tervistavatele omadustele. Moringal on mitmeid põnevaid nimesid, muu hulgas kutsutakse seda ka “miracle Moringa”, “The Never Die Tree, Tree of Life, vitamiinipuu, trummipulgapuu, mädarõikapuu. Moringa kasvab nii Himaalajas, Senegalis, Filipiinidel kui Mehhikos.
Moringal on uuringute järgi konkurentsitult kõige kõrgeim ORAC-i (oxygen radical absorbance capacity) konto, ehk teisisõnu on tegu suurima antioksüdantide sisaldusega taimega, mis jätab selles osas selja taha nii küüslaugu, matcha tee, acai kui kakao ja gojimarjad. Moringa kõrvaltoimeid pole teada, küll aga sobib see suurepäraselt põletikuvastase toidusedeli osaks.
Moringa taastab elujõudu ja annab energiat, seda kasutatakse haiguste ennetamise ja ravimise eesmärgil. Rahvameditsiinis kasutatakse õli-rõikapuu koort, juuri, lehti, õisi, seemneid, õli, mahla ja kummit. Moringat on kasutatud väga erinevate tõvede nagu reuma, langetõve, südamehaiguste, vererõhuhäirete, seedehäirete, nahapõletiku, palaviku, peavalu jm leevendamiseks.
Moringa 1 grammis taimepulbris on:
- 25x rohkem rauda kui spinatis
- 15x rohkem kaaliumit kui banaanis
- 4x rohkem valke kui munas
- 10x rohkem A-vitamiini kui porgandites
- 17x rohkem kaltsiumit kui piimas
Moringa:
- tasakaalustab veresuhkrut
- on tõhus kõhukinnisuse ja sooleparasiitide puhul
- optimeerib kolesteroolitaset
- kaitseb arseenimürgituse eest
- kõrge rauasisaldusega
- antibakteriaalne (H. Pylori vastane toime)
- on võimas antihistamiinikum
Kasutamine: lisage orgaanilist moringapulbrit 1/2-1 tl smuutisse või mahlale.